S-nestje Nala

S-Nestje Nala

Geboorte:


Nala is donderdag 25ste Juli in de namiddag om 16u begonnen met haar bevalling. Het was voor haar geen simpele opdracht. De warmste dag in lange tijd en ook nog eens onweer. Rond 2u in de vroege uurtjes heeft ze haar laatste pupje gekregen. In totaal zijn er 6 mooie pupjes geboren, waarvan 4 teefjes en 2 reutjes. Alle pupjes hebben al een toekomstig baasje. 

Blauw - Reutje

Paars - Teefje

Geel - Teefje

Rood - Teefje

Grijs - Reutje

Roze - Teefje

17 Juli


Deze ochtend hebben we mogen proeven van wat moeder natuur in peto had voor ons. Ons lieve roze meid was overleden. Doordat ze een opgezwollen buikje had heeft onze dierenarts een autopsie gedaan bij haar en daaruit bleek dat er een stukje van haar darmen niet ontwikkeld was. Dus ze had geen kans om te overleven jammer genoeg. Omdat wij toch vinden dat elk pupje een naam verdiend hebben we gekozen om haar Saya te noemen. 

Het gaat je goed lieve Saya.


2 augustus


Jammmer genoeg hebben we vandaag afscheid moeten nemen van Sybe (grijs pupje). Wat er precies met Sybe aan de hand was weten we niet. Hij was heel zwak geworden, verloor gewicht en had moeite met zijn lichaamstemperatuur op peil te houden. We hebben hem nog proberen op te warmen en sondevoeding te geven, maar jammer genoeg mocht het niet zijn. 

Slaapwel Sybe

Week 1


De eerste week van de pupjes is alweer voorbij. We hebben redelijk wat tegenslag gehad met het overijden van Saya en Sybe, maar met de overige 4 pupjes gaat het zeer goed. De pups zijn actief, drinken goed en komen ook mooi bij in gewicht. Ze beginnen al alle 4 aan hun eerste stapjes. Ook laten ze het goed horen als ze honger hebben of als er een andere pupje in hun weg ligt.

Foto's maken van de pups zelf is al niet meer zo makkelijk aangezien stilliggen niet meer een van hun favoriete zaak is.


Blauw

Geel

Paars

Rood

Week 2


De pups zijn ondertussen 2 weekjes jong en wat doen ze het goed. Alle 4 de schatjes zitten nu boven 1kg. De oogjes van de pups zijn ondertussen ook mooi aan het opengaan. De eerste stappen zijn ook al gezet en ze proberen ook al te ontsnappen uit de werpkist. Momenteel is nog niemand erin geslaagd om eruit te gaan. Foto's maken van hen is zo niet meer zo makkelijk. 

De pups hebben we ook voor de eerste keer ontwormd en de nageltjes hebben we ook al bijgeknipt. Nala gaat al iets minder bij de pups liggen, dit omdat de pups toch al best ruw beginnen te worden. 

Doordat we nu maar een reutje meer hebben, kunnen we het blauwtje Skye noemen. Als stamboomnaam zal hij Skylar Oves Canis krijgen. 

Paars

Skye

Rood

Geel

Copyright © OVES CANIS