P-nestje Mira

Kennel - P-nestje

De Geboorte:


Woensdagnacht 13 januari 2016 is Mira bevallen van haar eerste nestje. De bevalling is begonnen om 1u 's nachts. Tegen 5u was de bevalling gedaan. De bevalling is zeer vlot verlopen en Mira deed het heel goed voor een eerste keer.

In totaal waren er 8 pups, 5 teefjes en 3 reutjes. Bij de geboorte wogen de pups tussen de 360 en 510 gram. Ondertussen zijn ze al goed bijgekomen.

Jammer genoeg is er een reutje gestorven. We hebben hem de naam Phelan gegeven. Wat betekent in het Keltisch kleine wolf. We vonden dit een zeer toepasselijke en mooie naam.


Alle pups hebben ondertussen een baasje.

Ook op de website van Liss (de moedere van Mira) kan je info opdoen over hoe wij tewerk gaan.

http://www.sagitta-alba.be/

Geboortefiche van de pups van Mira:

Week 1:


Amai de tijd gaat snel, de pups zijn een weekje oud. Ze beginnen al te lijken op kleine hondjes. Bijna alle pups hebben zwarte neusjes en pootjes. Onze kleine rakkers drinken heel goed en zijn mooi op gewicht.Week 2:


En de tweede week is begonnen. Deze week is begonnen met een "lekkere" ontworming. De pups doen het heel goed. Onze grootste pup weegt nu al meer dan 1600. Alle neusjes zijn mooi zwart. En zoals je op het filmpje ziet beginiinen ze al lekker rond te lopen. Ook de oogjes beginnen open te gaan.Week 3:


Het is zover. Het leven buiten de werpkist gaat beginnen. De pups lopen nu lekker rond en hebben hun eerste papje gekregen, wat heel snel op was. Lekker dus!

Ook hebben ze hun eerste puppybezoeken gekregen, dit was voor zowel de pups als de mama een hele nieuwe ervaring.

Week 4:


De eerste week van de pups in de grote ren zit achter de rug. Ze doen niet liever dan spelen met de speeltjes en met elkaar. Er zijn al verschillende baasjes op bezoek geweest. Ook oma Liss is op even komen kijken naar haar kleinkindjes. Het was dolle pret. De pups eten al flink hun versvlees en brokkenpapjes op en komen zo ook flink bij in gewicht.

Week 5:


En we zijn al voorbij de helft. De pups genieten van hun leven buiten de werpkist, spelen ravotten en eten lekker papjes. Ook zot doen met oma Liss vinden ze super. De puppy-bezoeken zijn een groot succes.

Week 6:


Het zit er bijna op. De pups hebben al lekker aan de leiband gelopen. In het begin was het allemaal nieuw en zo veel te zien.

Na een tijdje ging het al stukken beter. Graag spelen wij ook met elkaar en al de speeltjes.

De pups hebben ondertussen allemaal een naam gekregen. Voor de reutjes zijn dit Poki Ekko (Ekko) en Prince Rocky (Rocky). De namen van de teefjes zijn Poppie Sura (Sura) , Pippa, Precious Joy (Joy) , Princess Twixi (Twixi) en Prada Fenna (Fenna).

Week 7


De pups hebben allemaal een baasje. Bent u geïnteresseerd in een pup, dan kunt u altijd op de reservelijst of wachtlijst voor het volgende nestje worden gezet. Voor meer informatie hieromtrent kunt u ons altijd CONTACTEREN.