U-nestje Nala

U-nestje Nala

Geboorte:


Zondag 24 januari om 1u08 's nachts was het zover het eerste teefje begon aan haar eerste schreeuwtjes. Na haar volgden nog twee teefjes vlotjes op elkaar. Na deze lieverds dacht Nala nu doen we het op ons gemakje. Na lang wachten en redelijk wat moeite van Nala kwam de eerste reu. Twee uur later volgde dan terug een teefje. Het geluk kon niet op toen pupje nummer 6 een reutje blijkt te zijn. 


Alle pups hebben mooie gewichten (ze liggen allemaal tussen de 332 en 476 gram), ze hebben allemaal goed gedronken en zijn mooi actief. De pups krijgen al mooi hun zwarte voetjes en neusjes. Nu is het wel tijd voor een dutje. 

Week 1


Wat doen de pus het geweldig goed. Ze zijn allemaal al meer dan verdubbeld in gewicht. ze wegen nu tussen de 900 en 1200 gram. Ze drinken super goed bij ons Nala, die het ook fantastisch goed doet. De oogjes van de pups beginnen langzaam ook een beetje open te gaan. Traagjes aan beginnen ze ook al op hun pootjes wat rond te kruipen. Hun zwarte pigment is ook heel mooi doorgekomen. 

Week 2:


De pups blijven het enorm goed doen. Iedere dag komen ze netjes bij in gewicht en veranderen ze weer een beetje. De oogjes en oortjes zijn mooi open gekomen, dus het ontdekken kan beginnen. Het rondlopen gaat ook al stukken beter. De tandjes van de pups beginnen we ook wat te voelen, maar ze moeten nog wel doorkomen. Ze hebben ondertussen ook een manicure gekregen, want de nageltjes werden best scherp voor Nala haar buik. Ook hebben ze hun eerste ontworming gekregen. 

Week 3:


De pups zijn weer heel wat verandert. Ze zijn ook allemaal begonnen met papjes te eten, al vanaf de eerste keer vonden ze het goed en lekker, natuurlijk drinken ze ook nog wel een beetje bij mama Nala. Alle pups wegen nu in en rond de  2 kg. Sinds vrijdag zijn ze ook uit de werpkist, tijd voor weer veel nieuwe dingen te leren en ontdekken. Het stappen lukt dan ook al heel goed. 

Week 4:


Wat gaat de tijd weer veel te snel. De pups groeien weer als kolen en veranderen zo snel. Ze wegen ondertussen allemaal rond de 3 kg. Ze kunnen ondertussen ook al zeer goed wandelen, lopen en rond hupelen. Spelen met elkaar en het speelgoed beginnen de pups ook al te doen. De papjes dat ze voorlopig krijgen gaan ook al goed binnen. Vanaf nu zullen we beginnen met de melk uit de papjes te verminderen. We hopen dat het weer wordt als voorspeld en dan kunnen de pups buiten spelen en ontdekken. 

Week 5:


Vandaag is toch een beetje speciaal, ons Nala is 4 jaar en de pups 5 weken. De lieverds doen het enorm goed. Ze houden van spelen, rond lopen en nieuwe dingen ontdekken. Tijdens de fotoshot voor de portrettjes hadden we ballonnen gebruikt, deze beten de pups af en toe kapot, de knal vonden ze zelfs helemaal niet eng. Eten doen ze enorm goed. Vanaf vandaag zullen we beginnen om 3 vaste voedermomenten aan te houden. De melk in de papjes is ook volledig weg en vervangen door water. Ze hebben ondertussen ook een waterpot gekregen, waarmee ze dus enorm graag mee spelen. De gewichtjes van de pups liggen nu rond de 4 kg al. 

Papa Dio is ook op bezoek geweest, hoe leuk was dat om hem terug te zien en zo geweldig om te zien hoe de pups hem vonden en hoe hij reageerde op zen kleintjes.

Week 6:


al weer is er een week voorbij dat de lieverds weer zoveel zijn veranderd. Er is terug heel wat gebeurd. Nieuwe speeltjes ontdekt, met nieuwe honden gespeeld (mijn andere honden hebben met de pups gespeeld buiten). Af en toe komt er eens een pupje mee bij ons binnen. De nageltjes zijn ook gedaan geweest bij de pups en ze hebben deze keer een kuur van 3 dagen ontworming gehad (dat vonden ze mss wel wat minder leuk. Ondertussen beginnen de papjes echte brokken te worden. Ook snoepjes eten lukt al heel goed. En met de bench duurt het al minder lang tegen dat ze rustig zijn. Donderdag gaan we naar de dierenarts met hen en zondag zijn de puppytestjes. wat kijken we er allemaal zo naar uit.

Deze keer hebben we de portretjes buiten gedaan. Telkens met 2 verschillende decors en zo gekozen wat het mooiste was bij elke pup.


Week 7


Wat gaat het weer veel te snel voorbij, binnen een weekje gaan de eerste pups al naar hun toekomstige thuis. De pups zijn weer mooi bijgekomen in gewicht, eten enorm graag (ook snoepjes gaan goed binnen hha) en spelen erop los. Zondag waren de puppytesten om eens te kijken naar de karkaters (wat allemaal zeer goed zat). Alle pups hebben nu ook hun baasjes toegewezen gekregen en hun officiele namen gekregen. De reutjes noemen U-Twister (Twister) en Uthor (Thor). Voor de teefjes is het Uma (Lara), Una (Luna), Unika Thyrza (Thyrza) en Uliena Kyra (Kyra) geworden. Donderdag zijn de pups ook naar de dierenarts geweest en daar zijn ze super flink geweest. Alle pups zijn daar ook gezond verklaard. 

Naar huis:


Amai wat een fijn nestje hebben we mogen hebben. Al de lieverds zijn naar hun baasjes. één voor één prachtige honden met een fantastisch karakter mijn lieve schatten ik wens jullie een fantastisch leven toe met veel knuffels, lekkers en fijne avondturen. Aan alle baasjes wens ik julloe veel liefde en vreugde toe met jullie nieuwe gezinslid.  

Kyra

Lara

Luna

Skye

Thor